30 Chalet Pengkalan Balak Tepi Pantai Best 2023

chalet murah tepi laut pantai pengkalan balak melaka

Mencari lokasi menarik di Melaka? Jom tengok senarai Best Chalet Hotel Homestay Pengkalan Balak beserta lokasi tepi pantai, number contact phone, map, gps dan maklumat lain yang berkaitan.

Info Chalet Hotel Homestay Pengkalan Balak

Pengkalan balak adalah merupakan lokasi terbaik tempat tarikan pelancongan best di negeri Melaka untuk pelancong dari dalam dan luar negara.

 

Tempat Menarik Sekitar Pantai Pengkalan Balak

Ianya sentiasa menjadi pilihan para penggemar pantai yang cantik untuk percutian dan aktivitinya yang berdekatan dengan Tanjung Bidara, Padang Kemunting, Kuala Sungai Baru dan Kuala Linggi.

Lokasi nya yang strategik di Masjid Tanah dan juga kedudukan dan rupa bentuk pantai nya yang berpasir serta juga negeri Melaka yang merupakan negeri di Selat Melaka membuatkan ianya menjadi daya tarikan kepada para pengunjung seperti pusat penetasan penyu dan Turtle Information Centre Melaka pada hujung minggu beriadah dan rekreasi.

Syurga pemancing

Selain dari itu terdapat juga pasar nelayan dan kedai peralatan memancing di sini bagi yang ingin mendapatkan peralatan memancing atau umpan.

Pantai nya yang cantik juga berdekatan dengan pantai telok gong, jeti (jetty) kuala linggi dan juga berdekatan dengan pantai tanjung bidara melaka.

Selain dari tempahan terus ke chalet pengkalan balak boleh juga menggunakan khidmat laman portal trivago dan agoda.

Senarai Chalet Hotel Homestay Pengkalan Balak

Berikut merupakan senarai tempat penginapan Chalet Hotel Homestay beserta resort Pengkalan Balak, rumah rehat (guest house) menarik.

Ianya ditawar dengan harga chalet murah, budget dan berpatutan yang terdapat di sekitar  tepi pantai.

 

Loading…

 

 

Aktiviti di sekitar Pengkalan Balak

Antara aktiviti pantai yang popular di sini adalah seperti banana boat dan perahu layar, aktiviti berenang, camping, bbq, perkhemahan, chalet ada swimming pool (kolam renang) dan aktiviti seisi keluarga yang lain di villa pengkalan balak.

Juga terdapat banyak kedai makan yang menyajikan menu popular.

 

Antara nya seperti makanan laut seafood, ikan bakar, asam pedas dan juga masak lemak cili api.

Untuk sebarang pertanyaan tentang info chalet tepi pantai melaka dan bajet chelet atau banglo melaka murah bawah rm100 boleh berhubung terus dengan pihak pengusaha chelet.

Bagi kaki pancing pula,  samaada memancing ikan laut menaiki bot atau  kelong, pancing tepi pantai (depan tempat penginapan), atau memancing di muara suangi linggi.