60 Best Chalet Homestay di Pulau Langkawi

Hotel Chalet Homestay di Pulau Langkawi

 

[addtoany]

Merancang percutian ke Pulau Langkawi? Jom tengok senarai Best Chalet Homestay di Pulau Langkawi island yang merupakan lokasi popular di Kedah dan Malaysia.

 

Loading…

 

 

Senarai Hotel Chalet Homestay di Langkawi

Pulau Langkawi adalah merupakan antara destinasi pelancongan popular yang terdapat di Malaysia. Dengan keunikan dan keindahan semulajadi pantainya menjadikan ianya sentiasa menjadi pilihan para pelancong dari dalam dan luar negara.

 

Related Link:

Antara tempat menarik untuk dilawati adalah seperti kereta kabel, Underwater World, SkyBridge dan Wildlife Park. Tempat popular best review di agoda, tripadvisor serta blogger blogspot lain adalah seperti pantai tengah, pantai cenang beach, tanjung rhu, pantai kok, teluk burau, telaga harbour, pantai pasir tengkorak, pantai batu hitam dan tanjung mali. Juga bagi mereka yang ingin membeli-belah di pekan kuah dengan pelbagai pilihan yang ada.

Antara aktiviti menarik di pulau ini adalah seperti memancing, mandi laut dan juga sesuai untuk pasangan couple dengan honeymoon package untuk berbulan madu serta family room untuk keluarga.

Harga Penginapan di Pulau Langkawi Island

Berikut merupakan senarai tempat penginapan chalet resort hotel dan homestay apartment murah terbaik dan berpatutan yang terdapat di sekitar tepi pantai.

Juga ianya mempunyai pilihan samaada jenis bajet atau mewah bertaraf 5 star.

Pelbagai pilihan penginapan di Langkawi

Terdapat pelbagai pilihan penginapan samaada yang dekat dengan jeti atau airport, berdekatan tepi pantai yang mempunyai tab mandi bathtub atau private swimming pool kolam renang, bersih dan kemas, ada personal gym membuatkan anda teruja untuk berada disini yang cantik dan bajet murah.

Tempat makan di Langkawi

Selain itu turut terdapat pelbagai jenis gerai dan kedai makan restoran yang famous dan viral serta unik menyajikan pelbagai hidangan breakfast makan pagi atau pun lunch makan tengahari sedap di sini.

Dengan pelbagai jenis juadah seperti makanan laut dan makanan barat (western food) boleh didapati pada waktu siang atau makan malam.

Untuk menambah senarai  listing chalet hotel dan homestay di kawasan area peranginan Pulau Langkawi Island di blog ini boleh ke page Add new listing