Senarai Air Terjun di Kedah Best Review Untuk Berkelah

air terjun lata titi hayun waterfalls in yan kedah 7

[addtoany]


Berikut merupakan senarai Air Terjun di Kedah lokasi tempat menarik waterfalls yang Best Untuk Mandi Manda serta menjadi tumpuan untuk aktiviti berkelah

Loading…

 


 

Air Terjun di Kedah

Negeri Kedah merupakan antara kawasan yang mempunyai senarai Air Terjun Negeri di Kedah Best Terbaik dan cantik Untuk Dikunjungi bersama keluarga dan rakan untuk beriadah.

Lokasi popular tempat menarik kedah

Antara lokasi paling popular di sekitar kedah adalah seperti di area daerah kulim, yan, baling dan sik. Juga terkenal dengan lokasi hiking di sekitar kawasan bukit bukau yang ada seperti gunung jerai, bukit hijau dan lain-lain. Antara nama lain air terjun juga disebut sebagai lata atau hutan lipur.

Aktiviti menarik

Dengan pelbagai tempat perkelahan menarik ini turut menyediakan kemudahan chalet, resort, homestay, tempat bbq, surau tempat solat, aktiviti outdoor, titi hayun, tandas dan lain-lain. Juga kawasan air terjun ini popular dengan aktiviti hiking bukit dengan pelbagai spot yang best.

Bagi yang berminat untuk melawat tempat menarik di kedah ini boleh lah lawat laman web kami untuk mengetahui waktu operasi, harga tiket, lokasi gps dengan lebih tepat.