20 Senarai Kolam Pancing di Selangor Untuk Rujukan Port Best

senarai kolam pancing di shah alam

Berikut adalah Senarai Kolam Pancing di Selangor Untuk Rujukan lokasi Port Best bagi pelbagai jenis spesis ikan air tawar dan air masin serta udang galah dan harimau.

 

Jenis Kolam Pancing di Selangor

Selangor merupakan antara negeri terpadat di Malaysia dengan mempunyai pelbagi lokasi memancing best review.

Selain dari kolam komersil yang banyak terdapat di selangor, juga popular dengan rumah rakit dan kelong bagi mereka yang ingin memancing ikan air masin liar samaada di kawasan pantai atau muara sungai.

Jenis Ikan di Kolam Pancing Selangor

Antara ikan air masin yang sering menjadi buruan adalah seperti siakap, kerapu, ikan duri, Gt, bulan dan lain-lain lagi.

Bagi lokasi pancing air tawar pula kawasan kuala sungai dan tasik serta lombong yang banyak terdapat di sekitar selangor.

 

Antara ikan air tawar yang sering menjadi pilihan adalah seperti Peacock Bass, Ikan toman, Haruan, Talapia, Baung dan lain-lain lagi.

Kolam Pancing Selangor Map Location

 

Loading…

 

 

 

Bagi kaki pancing yang mencari port atau tempat pancing sekitar selangor boleh bookmark page ini untuk rujukan di masa akan datang.

Di negeri selangor juga banyak terdapat kedai pancing yang menjual pelbagai barangan keperluan pemancing dari pelbagai jenama popular seperti daiwa, shimano dan lain-lain lagi.