20+ Senarai Tempat Menarik di Cameron Highlands Pahang

[addtoany]

 

Berikut adalah Senarai Tempat Menarik di Cameron Highlands Pahang yang best dan popular terkini 2023 dan 2024 untuk destinasi percutian keluarga, honeymoon, reunion dan events.

Apa yang menarik?

Cameron Highland yang merupakan antara destinasi percutian popular di negeri Pahang, Malaysia.

 

Menawarkan pelbagai pakej itinerary penginapan hotel resort dan diskaun promosi untuk para pengunjung dan juga ada tempat yang menawarkan bayaran masuk percuma dan free di sini dan banyak lokasi cantik untuk bergambar photoshoot tidak mengira samaada pada waktu malam atau pada waktu siang.

 

Bagi yang tidak mengetahui, berdasarkan peta kawasan peranginan ini juga mempunyai kawasan air terjun best yang sentiasa menjadi pilihan pengunjung untuk tempat masak bbq dan berkelah sebagai pengalaman bercuti terhebat anda sepanjang tahun selain dari pelbagai restoran dan tempat makan sedap shell out dan menarik disini.

Di mana letaknya kawasan tempat menarik di Cameron Highlands?

Antara kawasan yang terdapat di daerah ini adalah Brinchang, Tanah Rata dan Ringlet yang sering menjadi tumpuan pengunjung selain dari pasar siang dan pasar malam yang sering menjadi pilihan pengunjung untuk mencari barang makanan segar dari ladang berdekatan.

 

Bagaimana untuk sampai ke Cameron Highlands?

Untuk yang baru sampai ke daerah ini para pengunjung boleh menggunakan kenderaan samaada bas, kereta atau teksi dengan menggunakan jalan dari Tapah atau Simpang Pulai.

 

Loading…