65 Tempat Menarik di Langkawi Best 2023

pemandangan pantai di langkawi

Berikut adalah List Senarai Tempat Menarik di Langkawi Best dan Popular Terkini 2022 2023 di kalangan pengunjung. Aktiviti shopping, bergambar, penginapan dan pakej pelancongan.
Jom lihat tarikan di Langkawi yang best dan wajib mesti lawat. Senarai tempat yang percuma dan berbayar. Tempat best, siang dan malam.

 

Tempat Menarik di Langkawi

Di mana terletak nya Pulau Langkawi?

Pulau cantik ini letaknya di negeri Kedah Darul Aman antara negeri yang membentuk Malaysia.

Bagaimana untuk sampai ke Pulau Langkawi?

Untuk sampai ke kawasan area peranginan ini bolehlah menggunakan jalan laut dengan menaiki bot ke jeti pekan kuah atau dengan menggunakan pengangkutan udara flight kapal terbang di airport lapangan terbang langkawi.

 

 

Peta Tempat Menarik Di Langkawi Map

Loading…

 

 

 

 

Di mana Tempat Menarik di Langkawi Kedah

Banyak lokasi istimewa dan bersejarah untuk dilawati yang menjadikan pulau ini antara destinasi tempat pelancongan pilihan ramai apabila tiba musim percutian kerana banyak tempat menarik untuk kanak-kanak, dewasa dan keluarga serta untuk event birthday party atau anniversary, reunion, seminar serta bulan madu honeymoon.

Juga antara lokasi sesuai untuk aktiviti rasmi dan tidak rasmi. Ada juga yang mengenakan bayaran masuk dan ada juga masuk free percuma tanpa bayaran.

Antara lokasi wisata popular adalah di sekitar mengikut peta:

  • Air Hangat
  • Pekan Kuah
  • Pantai Cenang
  • Ulu Melaka
  • Teluk Datai
  • Padang Matsirat
  • Underwater World
  • Pantai Beras Basah

Dengan gambar image sunset pemandangan tempat menarik di Langkawi waktu malam dengan pengalaman yang indah dan air laut nya yang  cukup romantis, bersih dan jernih wajib membuatkan kita teruja untuk berada disini untuk lepak tidak mengira waktu siang atau waktu malam.

Apa yang tempat menarik best di Pulau Langkawi?

Banyak aktiviti outdoor atau indoor seperti snorkeling, aktiviti lasak dan mandi di pantai yang boleh dilakukan ketika melawat tempat menarik di Langkawi untuk honeymoon mengisi masa anda, memenuhi travel planning anda di kepulauan ini dan juga honeymoon. Selain dari bersantai lepak di Pantai serta membeli belah aktiviti island hopping juga popular di sini.

Untuk aktiviti outdoor perlu mebuat persiapan untuk memenuhi keperluan anda selain dari faktor cuaca samaada hujan atau panas. Juga dalam setiap kali beberapa tahun diadakan pelbagai aktiviti tumpuan paling tinggi seluruh dunia world seperti penganjuran Le Tour de Langkawi dan LIMA (Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition).

Bagaimana pula dengan lokasi restoran dan tempat makan di sini?

Selain itu juga di pulau ini turut menyediakan pelbagai kemudahan pelancongan serta mempunyai banyak pilihan kedai restoran tempat makan serta pasar malam best dan sedap samaada breakfast makan pagi, lunch makan tengahari atau dinner makan malam.

 

Antara contoh menu yang banyak disediakan adalah seperti tomyam, seafood, ikan bakar dan western serta kuih.

Di mana lokasi untuk bermalam di Pulau Langkawi Kedah?

Begitu juga dengan pilihan penginapan hotel, chalet dan homestay dengan tawaran harga terbaik yang murah dan memenuhi  bajet travel anda.

Pelbagai ulasan review karangan dari blog, blogspot, website, facebook atau twitter di internet yang kita boleh baca berkenaan tawaran diskaun dan potongan harga yang diberikan.

Buat para pembaca semua, jom kongsi gambar dan video mengenai tempat menarik di Langkawi island dengan kami tanpa mengira kira waktu siang atau waktu malam hari.

Pendek kata kenangan di Langkawi mampu di tulis dalam karangan ulasan destinasi popular disini sehingga mampu dijadikan buku panduan melawat Langkawi.